Khamis, September 10

Tahniah!

tahniah kepada cik nad kerana telah jumpa blog aku. haha. apa macam mesti ko terkejut aku ada blog kan. haha. unfortunately aku xberapi aktif skrg. memandangkan aku tgh setup blog baru. nti aku bagi address dye ok.

Khamis, Julai 16

Karier Aku Petani Sekarang

Merujuk perkara di atas aku sekarang dah terjebat dengan "Barn Buddy" dalam facebook. Permainan yang melibatkan penanaman pokok dan penjagaan hingga pokok itu datangkan hasil. Jebakan ini hasil cadangan serta dorongan Udie cousin aku yang tinggal dekat Ampang. Setelah tengok dia main hari tu masa pergi rumah dye balik2 trus aku try join. So apa lagi korang join la skali ok. Best woo.

Selasa, Julai 7

Sedut Sedutan

Da lama tak wat posting kat blog ni. da berhabuk sbb lama sangat kan. aku cuti dua bulan dan banyak jugak benda that jadi dalam tempoh tu. sempat juga jumpa beberapa orang kawan dari zaman sekolah menengah aku kat Kajang. kawan yang kalau aku balik mesti aku lepak dengan dorang lah.

Rilek punya rilek rupanya da sebulan aku bercuti ni sambil goyang kaki kat umah tanpa membuat apa-apa yang boleh mendatangkan duit. kecuali menolong ayah aku hantar ke airport a few times. dapat ar upah skit. and tolong mak aku bli barang-barang dapat gak wet skit. haha. maklumlah kerja dari rumah. aku tak mintak ok. tapi dorang lepas aku tulung je mesti dengan suka at dan slumber memberi aku duit. senang at tol.

Aku ada kerja yang perlu di setelkan melibatkan study aku. aku kene buat a few proposal untuk final projek untuk final sem. sekarang tengah survey company untuk di observe. aku dari aritu plan nak p lepak umah udie untuk dapatkan idea or cadangan daripada dia memandangkan dia terlebih dahulu expose dengan grafik then aku kan. asyik ada je menda yang menghalang. lagipun kalau pergi umah dia mesti dapat copy citer2 baru or series2 baru. sbb dia tu kaki download tuh. hari tu aku pegi mahu 10dvd aku burn dari pc dia.

Last week bos aku Mr. Shariff sms. macam biasa ar dia sms tanya kabar sume. slalu gak dia sms. dia tu cool la. yela maklumlah dia kerja dasyat2 gaji pun banyak. tapi ada juga masa nak sms aku. tu yang aku respek dengan dia. very humble n friendly. aku ingat nak pergi jumpa dia dalam masa terdekat ni. saja mana taw ada job ke dia leh bagi aku.

Since aku duk umah ni kerja aku download je. Download movie, mp3 and apa2 la yang leh di download. Sampai da tak taw nk download movie apa lagi. dah penuh hardisk aku tu. da kua merah da warning sebab hardisk penuh kan.

Jumaat, Julai 3

Day with fellow Megat

pic lama dgn mista megat

Lama tak jumpa dia ni aku rasa dah almost a year. Last raya pun tak jumpa. Baru hari tu sempat jumpa kejap. Janji pukul 2 kat Mc D Kajang. Aku sampai pukul 3. Haha. Betol janji melayu lah. Suppose aku rasa aku patut sampai awal lagi tapi jem btol jalan kat Kajang masa tuh. Kadang2 aku pun tak faham dorang ni xkeja ke ha. Time2 camtu pun leh jem. Kat Kajang lak tu klu kat KL tu xpela jugak. Haha. Da lambat macam2 lak alasan kan. Hahah.

Banyak mende jugak lah yang sempat kitaorg catch up. Megat dah grad awal tahun hari tu. Sekarang tengah buat degree dalam accounting kat Inti College. Teringin benar aku kalau dapat buat reunion untuk budak sekolah dulu. Tapi sekarang macam susah skit. Masing2 busy dengan hal masing2.

Some of them ada yang dah keja. Sambung study and some kat oversea. Tu la. Maybe 5 tahun lagi ke or 10 tahun from now kalau wat reunion mesti best kan. Masing2 dah berjaya and bawa anak masing2. Haha. Looking forward to.

Jumaat, Mei 29

Monster Vs Aliens




Tadi kuar ngan Mieya and Hafizuddin pg Alamanda. Since masa yang terhad cuz aku kne amik mak aku kerja so kitaorg decide nak tengok wayang je cite Monsters Vs Aliens. Boleh tahan kelakar gak cita dya. Eventhou kat tengah cita tu agak boring skit. Tapi still hillarious.

Lama aku tak lepak kedai rojak ayam Abu kat Sg. Kantan baru aku tahu dah pindah. Dah lama tak pekena rojak ayam. Makan sekali rasa dye still sedap macam dlu cuma harga je la dah naik jadi RM 4.00.

Khamis, Mei 28

Mantan kekasih

video
Song by LyLA

Mantan kekasihku

Aku terpaksa menangis
aku terpaksa merintih
cahayaku semakin redup
memilukan…

Reff_1:
kau masih bisa ku lihat..
suaramu masih ku dengar..
namun kenyataan ini, mengharukan…
seseorang disana telah memilikimu
aku kan berdosa bila merindukanmu

Reff_2:
oh mantan kekasihku…
jangan kau lupakan aku…
bila suatu saat nanti kau merindukanku…,
datang…(cepat) datang padaku

Back to Reff_1
Back to Reff_2

hoou…
hey..hey..hey…

Back to Reff_2 (2x)

Download mp3

Rabu, Mei 27

Hampeh

Tadi temankan Ana lunch kat Johnny's dekat Alamanda. Lama tak makan tom yam katanya. Td ingat nak bluetooth pic masa dekat Sunway kat dalam hp W810i aku. Boleh plak dan2 nak bluetooth baru aku ingat hp tu problem. Takleh bluetooth. Keciwa tol. Dah la banyak pic yang aku ingin bluetooth. So terpaksa pkai hp satu lagi. Tapi xleh transfer banyak pic sebab hp tu xpkai memory card.

Plan tadi ingat nak jumpa Zul lepas balik kerja tapi aku call Zul tadi and dia agak busy today. Maybe esok kot baru jumpa dia. Dia cuti since akak dia nak kahwin Sabtu ni. Tengok member aku sume dah kerja jeles lak aku. Masing2 dah start pk nak simpan duit, nak bli keta la, rumah la, nak kahwin la aku gak yang tak abis2 lagi ni.

Selasa, Mei 26

Kerek Sial Aku

Caring ke?

Kerek ke?

Seorang kawan beritahu aku pasal kawan dia yang dulu aku caring dekat kawan dia a.k.a kawan kitaorang juga. Tapi aku dah kerek dan sombong sekarang. To that person sorry sangat. Deep down you still my closest friend. Benda berubah dulu ko sorang sekarang berdua. Lagi pun ko yang tukar no fon tak bagitaw. Aku understand la maybe because of pangai bf ko yang cemburu tu kan.

Sorry la hari tu ko ada telefon tapi aku tak jawap sebab aku tak taw itu kau. Ko pakai no lain. Sorry about your lost. Pasal dengan Sha and Ana tu sorry aku tak sengaja. Bukan tak nak cakap cuma aku kekok la. Sekarang aku tahu ko trauma gila pasal ur late sister. Sal bagitaw aku everything. Aku sedey sangat dengan apa yang berlaku kat diri ko.

Aku tak taw yang ko begitu berahsia banyak mender yang aku tak taw pasal ko. Well, you're good person. Good friend too. Lucky to know you. Be strong buddy.

You'll be fine. I know u.

Ahad, Mei 24

Reminischography

I found my photos together with Ridhwan taken around June 2007. Quite sometimes la kan. Here are the photos.





Location: Backstreet of Kajang Town

Sabtu, Mei 23

al-Fatithah

I received sms from Ana just now telling that Shima's sister just passed away last night around 2 a.m.

Al-Fatihah upon her.